Tukes kuulutti Latitude 66 Cobaltin malminetsintälupahakemuksia Kuusamossa

12.4.2022

Malminetsinnän lupaviranomainen Tukes on kuuluttanut kuusi Latitude 66 Cobaltin Kuusamossa sijaitsevaa malminetsintälupahakemusta. Kuulutus on osa lupahakemusten käsittelyprosessia ja kuulutusvaihe antaa alueiden maanomistajille ja muille tahoille mahdollisuuden kertoa mielipiteensä hakemuksista.

Tukes on ilmoittanut kuulutuksista Koillissanomissa 11.4.2022 julkaistulla ilmoituksella. Tämän lisäksi Tukes lähettää alueen maanomistajille kuulutuksista kertovan kirjeen. Tukes on lisännyt maanomistajakirjeiden lähettämisen lupakäsittelyprosessiinsa kuluvan vuoden alussa.

– On erinomaista, että Tukes informoi maanomistajia kirjeitse. Yli puolet lupahakemusalueiden maanomistajista asuu muualla kuin Kuusamossa, noin neljännes Pohjois-Pohjanmaan ulkopuolella. Heitä pelkkä ilmoitus paikallislehdessä ei tavoita, Jussi Lähde Latitude 66 Cobaltin viestinnästä toteaa.

Lähde kertoo, että varmistaakseen maanomistajien saavan tiedon ajoissa, Latitude 66 Cobalt lähettää aina kuulutusvaiheessa kirjeen, niin myös nyt kuulutettavien lupahakemusalueiden maanomistajille. Alueilla on yhteensä 183 maanomistajaa.

 

Yhtiö järjestää lupahakemusalueiden maanomistajille myös tilaisuuden Kuusamon Käylässä. Tilaisuuden tarkemmasta aikataulusta sovitaan yhdessä maanomistajien kanssa.

– Toivomme maanomistajilta yhteydenottoa kaikissa heitä askarruttavissa kysymyksissä. Joskus kuulutusprosessissa tulee vastaan kysymyksiä ja huolia, jotka olisivat selvinneet helposti yhdellä puhelulla tai tapaamisella, Lähde kertoo.

Tukes on ilmoittanut Latitude 66 Cobaltille kuuluttavansa kuluvan vuoden aikana yhteensä 20 yhtiön tekemää malminetsintälupahakemusta Kuusamon, Posion ja Sallan alueilla. Tulevien kuulutusprosessien aikataulusta yhtiöllä ei ole tarkempaa tietoa.

 

Yleisötilaisuudet Käylässä jatkuvat kesällä

Korona-aika on merkinnyt myös Latitude 66 Cobaltille taukoa yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Tämänhetkisen tiedon mukaan avointen ovien päivät Kuusamon Käylän geologisella asemalla saavat jatkoa heinäkuussa. Myös geologian kurssit ja kansalaisten kivinäytteitä analysoivat kiviklinikka-tapahtumat saavat jatkoa.

– Olemme omalla osastollamme mukana muun muassa kesän Posion Muikkumarkkinoilla. Kesän tullen voimme jälleen ottaa vastaan erilaisten järjestöjen ja yhdistysten vierailuja.

 

Tukesin kuuluttamat malminetsintälupahakemusalueet

Nyt kuulutetut kuusi hakemusaluetta sijaitsevat läntisessä Kuusamossa. Lupahakemusalueet ovat nimeltään Rintajärvi, Rintajärvi 2, Säynäjävaara, Ollinsuo 2, Isosomeronhauta 1 ja Peurasuo.

 

Lisätiedot:
Minna Lymi
puhelin: 050 590 5542, sähköposti: minna@lat66.com
Latitude 66 Cobalt Oy
viestintä

 

Latitude 66 Cobaltin viestintäjohtaja Jussi Lähde

 

Tukesin kuulutus Koillissanomissa 11.4.2022

Tukesin 11.4.2022 kuuluttamat Latitude 66 Cobaltin malminetsintälupahakemusalueet sijaitsevat Kuusamon länsiosissa.

Rintajärvi ja Rintajärvi 2 -malminetsintälupahakemusalueet

Säynäjävaara, Ollinsuo 2, Isosomeronhauta 1 ja Peurasuo -malminetsintälupahakemusalueet

 

Tutustu tuoreeseen Kairasydän -julkaisuun tästä

ylös ylös2
Sivun
alkuun.