Radai Oy jatkaa drooneilla tehtäviä tutkimuslentoja Latitude 66 Cobaltin malminetsintälupa-alueella Kuusamon Ollinsuolla helmi-maaliskuussa

19.1.2024

Malminetsinnän tutkimus- ja tuotekehitysyhtiö Radai Oy jatkaa drooneilla tehtäviä tutkimuslentoja Latitude 66 Cobalt Oy:n Kuusamon Ollinsuon malminetsintälupa-alueella helmi-maaliskuussa 2024. Aiemmin marras-joulukuulle suunniteltuja tutkimuksia jouduttiin siirtämään kovan tuulen ja pakkasen takia.

Lentotoiminta liittyy AGEMERA-nimiseen EU Horizon -tutkimushankkeeseen. Tuotekehitys tähtää droonien aiempaa monipuolisempaan käyttöön malminetsintään liittyvissä tutkimuksissa.

– Lennokkeja ja drooneja on tähän asti käytetty malminetsinnässä kallioperän magneettikentän mittaukseen, millä saadaan selvitettyä kallioperän rakenteita. Testaamme nyt sähkömagneettista SM-laitteistoa, joka antaa malminetsintäyhtiöille tietoa myös kallioperän sähkönjohtavuudesta. Kyseessä on kansainvälisesti ainutlaatuinen kehityshanke, kertoo Radai Oy:n toimitusjohtaja Ari Saartenoja.

Latitude 66 Cobaltin Kuusamon Ollinsuon malminetsintälupa-alue valikoitui testilentojen kohteeksi siksi, että alueelta on olemassa olevaa geologista tutkimustietoa. Aikaisempi tutkimustieto auttaa laitteiston ja tutkimusmetodin kehittäjiä työssään.

– Testilentojen aikana lennämme drooneilla yhteensä noin 180-270 kilometrin matkan. Tutkittavan alueen koko on noin 1,1 neliökilometriä ja se tutkitaan 50 metrin välein lennettävillä lentolinjoilla. Lennot toistetaan käyttäen SM-lähettimenä kahteen tai kolmeen eri paikkaan testauksen ajaksi maastoon levitettävää 100 x 100 metrin kokoista johdinsilmukkaa. Silmukka koostuu peukalon paksuisesta johdosta, jossa kulkevasta sähkövirrasta ei ole haittaa tai vaaraa eläimille eikä ihmisille. Lentojen arvioidaan kestävän joitakin päiviä, Ari Saartenoja kertoo.

 

Drooni nousee pystysuoraan ylös ja sen lentonopeus on noin 70 kilometriä tunnissa. Testilentojen aikana droonin lentokorkeus on noin 50 metriä ja se vetää 30 metriä pitkän vetonarun päässä mittalaitetta noin kymmenen metriä alempana. Jos puusto on korkea, niin koneen lentokorkeus voi olla 60 metriä.

Testeissä käytettävissä drooneissa ei ole kuvaavaa kameraa eikä sillä lennetä asutuksen yläpuolella. Voimanlähteenä on akkukäyttöiset sähkömoottorit, joten laitteissa ei ole nestemäistä polttoainetta eikä öljyä. Droonin paino on 12 kiloa ja mittalaitteen paino on 1,5 kiloa.

Vuonna 2013 perustettu oululainen Radai Oy tekee tutkimuksia Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Yhtiön toiminta on kansainvälistymässä nopeasti, sillä se on perustanut kumppaniyritykset Sambiaan ja Tansaniaan, minkä lisäksi yhteistyötä rakennetaan Namibiassa. Tavoitteena on, että yhtiö voi viedä osaamistaan eteläisen Afrikan markkinoille, joilla on huomattava potentiaali drooneilla tehtäville mittauksille.

AGEMERA -tutkimushanke pyrkii edistämään kriittisten raaka-aineiden saatavuutta Euroopassa tiedon lisäämisen ja ympäristöystävällisemmän mineraalien etsinnän innovaatioiden avulla. Samalla vahvistetaan EU:n strategista autonomiaa vähähiiliseen talouteen siirtymisessä.

 

Lisätiedot:

Radai Oy
Ari Saartenoja
toimitusjohtaja
040 831 2708
ari.saartenoja@radai.fi
www.radai.fi

Latitude 66 Cobalt Oy
Jussi Lähde
vastuullisuus ja viestintä
040 594 4444
jussi@lat66.com 

 

Latitude 66 Cobaltin aiempi tiedote marras-joulukuulle suunnitelluista lentotutkimuksista

 

Lisätietoja AGEMERA-hankkeesta: 

AGEMERA – Kriittisten raaka-aineiden potentiaali Euroopassa: Uudet edistykselliset malminetsintämenetelmät ja mineraalijärjestelmien mallinnus | Oulun yliopisto 

 

 

Testilennot toteutetaan Ollinsuon lainvoimaisella malminetsintälupa-alueella.

 

Testilennolla drooni vetää 30 metriä pitkän vetonarun päässä mittalaitetta. Kuva: Radai Oy

ylös ylös2
Sivun
alkuun.