Tukes lakkautti Sivakkaharjun ja Meurastuksenahon kaivospiirit Kuusamossa

24.2.2023

Malminetsinnän ja kaivostoiminnan valvovana viranomaisena toimiva Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on lakkauttanut Kuusamossa sijaitsevat Sivakkaharjun ja Meurastuksenahon kaivospiirit.  

Kaivospiirioikeuksien haltijana toiminut Latitude 66 Cobalt Oy oli pyytänyt kaivospiirien lakkauttamista. Sivakkaharjun ja Meurastuksenahon kaivospiirit olivat tulleet yhtiölle yrityskaupan kautta. Sivakkaharjun kaivospiirin kokonaispinta-ala oli 3,5 hehtaaria ja Meurastuksenahon kaivospiirin kokonaispinta-ala 13,8 hehtaaria. 

– Kyseiset alueet sijaitsivat kaivostoiminnan näkökulmasta liian lähellä Rukan matkailukeskittymää ja erityisesti Rukan koulua. Olemme yhtiönä määritelleet, ettemme halua kehittää kaivostoimintaa alueilla, jotka ovat kymmentä kilometriä lähempänä Rukan huippua, yhtiön vastuullisuuden ja viestinnän parissa työskentelevä Jussi Lähde kertoo. 

Latitude 66 Cobalt käyttää malminetsinnässään vastaavaa suojaetäisyyttä muihin matkailukeskittymiin ja esimerkiksi Posion Riisitunturin luontomatkailukohteeseen. 

Kaivospiirin lakkauttamiseen liittyy maanomistajien kuuleminen, kuulutusprosessi sekä alueilla suoritetut katselmukset. Latitude 66 Cobalt ei ole tehnyt alueilla geologisia tutkimuksia ja yhtiö on huolehtinut aiempien toimijoiden aikaisten kairauskohteiden suojaputket asianmukaiseen kuntoon. 

 

Sivakkaharjun kaivospiirin lakkauttamispäätös 24.2.2023

Meurastuksenahon kaivospiirin lakkauttamispäätös 24.2.2023

 

Lisätiedot:

Jussi Lähde
vastuullisuus ja viestintä
jussi@lat66.com
040 594 4444

 

ylös ylös2
Sivun
alkuun.