Tukes kuulutti Latitude 66 Cobaltin malminetsintälupahakemuksia Kuusamossa

1.11.2022

Malminetsinnän lupaviranomainen Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on kuuluttanut seitsemän Latitude 66 Cobaltin Kuusamossa sijaitsevaa malminetsintälupahakemusta. Kuulutus on osa lupahakemusten käsittelyprosessia ja kuulutusvaihe antaa alueiden maanomistajille ja muille tahoille mahdollisuuden kertoa mielipiteensä hakemuksista. Mielipiteet hakemuksista tulee lähettää Tukesille 7.12. mennessä.

Tukes on ilmoittanut kuulutuksista sanomalehti Kalevassa 31.10. julkaistulla ilmoituksella. Hakemusasiakirjat ovat nähtävillä myös Tukesin verkkosivuilla.

Tämän lisäksi Tukes lähettää alueen maanomistajille kuulutuksista kertovan kirjeen. Tukes on lisännyt maanomistajakirjeiden lähettämisen lupakäsittelyprosessiinsa kuluvan vuoden alussa.

– Toivomme maanomistajilta yhteydenottoa kaikissa heitä askarruttavissa kysymyksissä. Joskus kuulutusprosessissa tulee vastaan kysymyksiä ja huolia, jotka olisivat selvinneet helposti yhdellä puhelulla tai tapaamisella, yhtiön Pohjois-Suomen aluejohtaja Minna Lymi kertoo.

 

Latitude 66 Cobalt lähettää kuulutettavien alueiden maanomistajille kirjeen, jossa kerrotaan malminetsinnän menetelmistä. Yhtiö on jo aiemmin tänä vuonna postittanut alueen kotitalouksiin ja yrityksiin julkaisun, jossa kerrotaan sekä malminetsinnästä että kuulutusprosessista. Nyt kuulutetuilla alueilla on yhteensä 198 maanomistajaa.

Yhtiö järjestää lupahakemusalueiden maanomistajille myös tilaisuuden Kuusamon Käylässä. Tilaisuuden tarkemmasta aikataulusta sovitaan yhdessä maanomistajien kanssa.

Tukes vie kuluvan vuoden aikana kuulutusvaiheeseen Latitude 66 Cobaltin malminetsintälupia myös Posiolla ja Sallassa.

 

Tukesin kuuluttamat malminetsintälupahakemusalueet

Nyt kuulutetut seitsemän hakemusaluetta sijaitsevat pohjoisessa Kuusamossa. Lupahakemusalueet ovat nimiltään Kuusamo pohjoinen, Kuusamo pohjoinen 2, Kuohusuo, Maaninkavaara 1, Maaninkavaara 2, Pattasoja 1 ja Vilkaslampi.

 

Lisätiedot:

Jussi Lähde
vastuullisuus ja viestintä
jussi@lat66.com
040 594 4444

 

Latitude 66 Cobaltin Pohjois-Suomen aluejohtaja Minna Lymi

 

Tukesin kuulutus sanomalehti Kalevassa 31.10.2022

 

Tukesin 31.10.2022 kuuluttamat Latitude 66 Cobaltin malminetsintälupahakemusalueet sijaitsevat Kuusamon pohjoisosissa.

 

 

 

ylös ylös2
Sivun
alkuun.