Tervetuloa keskustelemaan malminetsinnästä Kittilään

3.7.2023

Latitude 66 Cobalt on mukana viikonloppuna (7.-9.7.) järjestettävillä Kittilän markkinoilla.

– Olemme mukana ennen kaikkea siksi, että voimme kertoa ihmisille malminetsinnästä ja keskustella yhtiömme suunnitelmista ja kuulumisista heidän kanssaan, sanoo Pohjois-Suomen aluepäällikkö Niilo Kallunki, joka työskentelee Latitude 66 Cobaltissa muun muassa paliskuntien yhteyshenkilönä.

Yhtiön teltalla voi tavata lisäksi hallintopäällikkö Hannamari Pietilän, joka osaa kertoa esimerkiksi malminetsintäkorvauksista, joihin lainvoimaisen malminetsintälupa-alueen maanomistajat ovat oikeutettuja.

– Teltaltamme löytyy lupahakemusalueiden karttoja, joita jokainen voi tulla tutkimaan, ja kerromme mieluusti myös tutkimustöistä, joita geologimme tekevät tämän kesän aikana lupahakemusalueillamme, sanoo Pietilä.

Toukokuussa 2023 Latitude 66 Cobalt jätti Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille kaksi malminetsintälupahakemusta Kittilään. Hakemusalueiden yhteenlaskettu pinta-ala on 60,1 neliökilometriä.

Samassa yhteydessä yhtiö jätti Tukesille kaksi malminetsintälupahakemusta Kolariin (29,7 neliökilometriä), kolme hakemusta Muonioon (73,4 neliökilometriä) ja kolme hakemusta Sodankylään (15,4 neliökilometriä).

Osa Latitude 66 Cobaltin geologeista tekee tänä kesänä kallioperäkartoitusta ja kerää kivinäytteitä yhtiön malminetsintälupahakemusalueilla.

Kittilän markkinoiden jälkeen Latitude 66 Cobalt on mukana myös Posion Muikkumarkkinoilla 14.-15.7. sekä Salla-päivän tapahtumassa Sallassa 19.7.

 

Lisätiedot:

Minna Lymi, Pohjois-Suomen aluejohtaja, Latitude 66 Cobalt, minna@lat66.com, puh: 050 590 5542

 

Kittilän, Kolarin, Muonion ja Sodankylän lupahakemusalueiden tarkemmat kartat: Kittilä, Kolari, Muonio, Sodankylä

 

Linkki aiempaan tiedotteeseen:

Latitude 66 Cobalt jätti 118,6 neliökilometrin malminetsintälupahakemukset Kolariin, Muonioon, Kittilään ja Sodankylään

 

Kittilän markkinoiden koko ohjelma: Kittilän markkinat

 

 

 

ylös ylös2
Sivun
alkuun.