Latitude 66 Cobaltin yleisötilaisuudet siirtyvät syksyyn

Syynä uuden kaivoslain asetusten viipyminen

 

29.6.2023

Malminetsintää 18 kunnan alueella ja kaivoskehitystyötä Kuusamossa ja Posiolla tekevä Latitude 66 Cobalt on perinteisesti järjestänyt avoimia yleisötilaisuuksia kesä-heinäkuussa Kuusamon Käylän geologisella tutkimusasemalla. Tänä vuonna tilaisuudet siirtyvät syksyyn. Syynä on kesäkuussa voimaan astuneen kaivoslain asetusten viivästyminen. 

– Uudistettu kaivoslaki sisältää määräyksiä yleisölle järjestettävien kaikille avointen tilaisuuksien sisällöstä. Lakiteksti on valmis ja voimassa, mutta lainkohtaa koskevat valtioneuvoston asetukset valmistuvat tämänhetkisen tiedon mukaan kesän jälkeen, yhtiön vastuullisuuden ja viestinnän parissa työskentelevä Jussi Lähde kertoo. 

 

Kesäkuussa voimaan astuneen uudistetun kaivoslain 14. pykälän mukaan malminetsintäluvan haltijan on tilaisuuksissa kerrottava lupa-alueella suoritetuista ja tulevista tutkimustöistä, niiden tuloksista sekä tutkimustöiden ympäristö- ja muista vaikutuksista. Asetukset todennäköisesti määrittelevät muun muassa sen, millä kaikilla tavoin kutsu tilaisuuksiin on esitettävä sekä mahdollisesti muita tilaisuuksien käytännön järjestelyihin liittyviä asioita. 

– Haluamme varmistaa, että järjestettävät tilaisuudet täyttävät kaikilta osin sekä pykälien että asetusten edellyttämät seikat. Tästä syystä tilaisuuksien aikataulu siirtyy tämän vuoden osalta kesästä syksyyn, Lähde summaa. 

 

Lähde pitää kaivoslakiin uutena kirjattua tilaisuuksien järjestämisvelvoitetta erinomaisena asiana.

– Olemme yhtiönä järjestäneet vuoden 2018 alusta useita kymmeniä tilaisuuksia, joissa on käynyt yhteensä toista tuhatta kävijää. Olemme suositelleet tällaisten tilaisuuksien järjestämistä kaikille Suomessa toimiville malminetsintäyhtiöille, Lähde toteaa. 

Syksyllä järjestettävien tilaisuuksien määrä ja järjestämistavat tarkentuvat myös yhtiön silloisen lupatilanteen myötä. Latitude 66 Cobaltilla on tällä hetkellä viisi voimassa olevaa malminetsintälupaa Kuusamossa ja Posiolla.  

 

Latitude 66 Cobalt mukana kesätapahtumissa Kittilässä, Posiolla ja Sallassa 

Latitude 66 Cobalt on tänäkin kesänä omalla osastollaan läsnä toiminta-alueensa kesätapahtumissa. Yhtiön väkeä on tavattavissa Kittilän kesämarkkinoilla 7.–9.7., Posion Muikkumarkkinoilla 14.–15.7. ja Salla-päivän tapahtumassa Sallassa 19.7.  

 

Kaivoslaki Kaivoslaki 621/2011 – Ajantasainen lainsäädäntö – FINLEX ® 

 

Lisätiedot:  
Jussi Lähde,  
vastuullisuus ja viestintä
puhelin 040 594 4444, sähköposti jussi@lat66.com   

ylös ylös2
Sivun
alkuun.