Latitude 66 Cobaltin yleisötilaisuudet jatkuvat Kuusamon Käylässä

14.6.2022

Malminetsintää ja kobolttikaivosten kehitystyötä tekevä Latitude 66 Cobalt jatkaa yleisötilaisuuksien järjestämistä pandemiasta aiheutuneen tauon jälkeen. Kuusamon Käylän geologisella asemalla järjestetään kesän aikana neljä tilaisuutta ”Sahakahvit”-otsikon alla.

– On todella tärkeää päästä keskustelemaan alueen väen kanssa asioista kahvikupin äärellä. Yhtiössämme on aloittanut melkoinen joukko uusia työntekijöitä viime vuosien aikana, tilaisuudet ovat todella tärkeitä myös heille, Latitude 66 Cobaltin viestinnän parissa työskentelevä Jussi Lähde kertoo.

Tilaisuudet on teemoitettu eri aihepiirien ympärille.

Maanantaina 27.6. toimitusjohtaja Thomas Hoyer kertoo yhtiön kuulumisia ja käy läpi geologisen tutkimustyön etenemistä eri alueilla.

Viikkoa myöhemmin 4.7. järjestetään geologian kurssi ja kiviklinikka.

– Kokemukset geologian kurssien järjestämisestä ovat hyviä. Tällä kertaa keskitytään perustutkimusvaiheen maastotöihin kuten kartoitukseen sekä maaperä- ja kivinäytteiden keruuseen, Lähde kertoo.

Maanantaina 11.7. malminetsintää valvovana viranomaisena toimivan Tukesin ylitarkastaja Ilkka Keskitalo kertoo malminetsinnän luvituksesta. Aihe on ajankohtainen Kuusamossa, Posiolla ja Sallassa, sillä yhteensä kaksikymmentä Latitude 66 Cobaltin malminetsintälupahakemusta etenee kuluvan vuoden aikana kuulutusprosessiin.

– Suora yhteys malminetsintää koskevia lupahakemuksia käsittelevän tahon ja alueen asukkaiden, maanomistajien, yrittäjien sekä kesäasukkaiden välillä on erinomainen asia. Oma kokemuksemme on, että tällaisissa keskusteluissa moni asia selkiytyy, Lähde toteaa.

Kesän viimeisillä sahakahveilla maanantaina 18.7. käydään läpi Käylän kylän lähistöllä sijaitsevan Kuusamon Juomasuon geologisten tutkimusten historiaa.

– Kuluvana kesänä tulee kuluneeksi 40 vuotta alueella tehdyistä lentomittauksista, Juomasuon kobolttikultaesiintymä löydettiin kolme vuotta myöhemmin. On hyvä kerrata mitä alueella on eri vuosikymmenten aikana tehty ja tavoiteltu, Lähde pohtii.

 

Mukana myös Posion Muikkumarkkinoilla

Latitude 66 Cobalt on omalla osastollaan mukana myös Posiolla 16.–17.7. järjestettävillä Muikkumarkkinoilla. Yhtiö osallistuu myös Posion kunnan järjestämään mökkiläisten tapaamistilaisuuteen, jonka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

– Kesän tapahtumat ovat keskeisiä erityisesti kesäasukkaiden ja alueelta kotoisin olevien kesävieraiden tavoittamisessa. Alueen kotitalouksiin ja yrityksiin jetaavat julkaisut sekä verkkosivuilla jaettava informaatio ovat tärkeä osa viestintää, mutta mikään ei korvaa kasvotusten käytyjä keskusteluja, Lähde kertoo.

 

Lisätiedot:

Minna Lymi, viestintä

050 590 5542, minna@lat66.com

Latitude 66 Cobalt Oy

ylös ylös2
Sivun
alkuun.