Latitude 66 Cobalt tekee tutkimuksia miehittämättömällä lennokilla Posion Maaninkavaarassa

12.5.2020

Latitude 66 Cobalt tekee toukokuun aikana maaperän magneettikentän voimakkuutta mittaavaa tutkimusta Posion Haarakummun alueella. Tutkimus suoritetaan miehittämättömällä lennokilla, joka lentää noin 40 metrin korkeudessa. Lennokin siipien kärkiväli on noin 3 metriä.

– Lennokki on sähkökäyttöinen ja sen moottorista kuuluu surinaa. Kyllä alueen asukkaat varmasti sen näkevät ja kuulevat silloin kun tutkimuksia tehdään. Lennokissa ei ole kameraa ja kaikki tutkimuslennot tehdään päiväsaikaan, kertoo Ari Saartenoja lennokkia operoivasta oululaisesta Radai Oy:stä.

 

Tutkimus kattaa Maaninkavaaran tunnetun koboltti-kupariesiintymän lähialueineen. Yhteensä tutkimuslennokki lentää alueella reilun 500 kilometrin matkan. Tutkimukset tuottavat alueen magneettikentän voimakkuudesta tietoa, jota Latitude 66 Cobalt yhdistää malminetsinnässään muiden tutkimustapojen tuottamaan tietoon.

Latitude 66 Cobalt on saanut tutkimuksen teettämiseen rahoitusta Business Finlandilta BATCircle-konsortion kehitysprojektissa.

 

Lisätiedot sekä median kuvaus- ja vierailumahdollisuudet tutkimuspaikalla:

Jussi Lähde
040 594 4444
vastuullisuus ja viestintä
Latitude 66 Cobalt Oy

 

Tutkimuslennokin siipien kärkiväli on noin 3 metriä (kuva: Radai Oy).

 

Lennokilla tutkittava alue Posion Maaninkavaarassa

ylös ylös2
Sivun
alkuun.