Latitude 66 Cobalt panostaa Suomen kobolttivarantojen selvittämiseen. Yhtiön suomalaisomistus nousi 19 prosenttiin.

3.12.2019

Latitude 66 Cobalt Ltd piti yhtiökokouksen perjantaina 29.11.2019. Kokouksessa yhtiön hallitus esitteli strategian, jonka tavoitteena on Suomen kobolttivarojen selvittäminen ja pitkäjänteisen kaivostoiminnan perustaminen perusteellisen ja kattavan geologisen työn pohjalta.

– Moni muu yhtiö rientäisi tässä vaiheessa perustamaan ensimmäistä kaivosta nyt tunnetuille esiintymille. Me selvitämme kunkin alueen laajemman potentiaalin ja haluamme kehittää toiminta-alueillemme pitkäaikaista kaivostoimintaa, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jeffrey Foster toteaa.

Fosterin mukaan yhtiön vahvuuksia ovat malminetsinnän ja kaivostoiminnan pitkäjänteisyyden tuntevat omistajat sekä yhtiön perustajien ja toimivan johdon poikkeuksellinen geologinen osaaminen.

 

Yhtiön suomalaisomistus nousi 19 prosenttiin

Latitude 66 Cobaltin viime kesänä toteuttama osakeanti ylimerkittiin. Yhtiön suomalaisomistus nousi osakeannin myötä 19 prosenttiin. Kahdenkymmenen suurimman omistajan joukossa on kuusi suomalaistahoa.

Yhtiö käyttää vuoden 2019 osakeannissa keräämänsä 4,5 miljoonaa euroa laajojen varausalueiden tieteelliseen tutkimiseen Kainuussa, Koillismaalla ja Lapissa. Kuusamon Käylän Juomasuon sekä Posion Haarakummun alueilla yhtiö selvittää tunnettujen esiintymien laajuutta maaperänäytetutkimuksin, sähkömagneettisin tutkimuksin sekä kairaamalla.

– Suomen akkumineraalien ja eritoten koboltin potentiaali on merkittävä. Suomen kobolttipotentiaalista puhutaan paljon. Pelkät puheet eivät riitä, tarvitaan myös tekoja. Keskitymme yhtiönä yksinomaan Suomen kobolttivarantojen tutkimiseen. Kansallisen geologisen tutkimuksen näkökulmasta meillä on valitettavan vähän kilpailua, yhtiön toimitusjohtaja Thomas Hoyer toteaa.

Latitude 66 Cobaltin omistajissa ei ole kaivosyhtiöitä tai teollisia toimijoita. Kyseessä on yhtiön tekemä strateginen valinta. Hoyerin mukaan yhtiö haluaa näin välttää tilanteet, jossa omistajatahojen oman toiminnan syklit tai materiaalintarve määrittelisivät sen, milloin sen tulisi avata kaivoksia.

– Kaivostoimintaa kohti edetään, kun toiminta-alueiden laajempi mineraalipotentiaali on tiedossa. Näin kaivostoiminnasta tulee pitkäjänteistä ja kestävää niin luonnon, yhteisöjen kuin talouden näkökulmasta. Kannattava kaivostoiminta on edellytys sekä pitkäjänteiselle työllistämiselle että kestävälle ympäristövastuutyölle, Hoyer kertoo.

 

Latitude 66 Cobalt Ltd:n 20 suurinta omistajaa

Russell Delroy*, hallituksen jäsen 14%
Josh Welch*, hallituksen jäsen 14%
Havannah Investments Pty Ltd (Australia), sijoitustyhtiö 6%
Kyösti Kakkonen*, yksityissijoittaja 6%
Thomas Hoyer*, toimitusjohtaja 5%

APAC Resources Commodity Trading Ltd (Hong Kong), sijoitusyhtiö 5%
Neil Delroy & Ian Delroy Superannuation Fund, (Australia), sijoitusrahasto 5%
AFC Paragon Funds Management (Australia), sijoitusyhtiö 4%
Twyman Investments Pty Ltd (Australia), sijoitusyhtiö 3%
Marford Group Pty Ltd (Australia), sijoitusyhtiö 3%

Aarne Simula, yksityissijoittaja 2%
Jeffrey Foster, hallituksen puheenjohtaja 2%
Tomi Hyttinen*, yksityissijoittaja 2%
Precision Opportunities Fund Ltd (Australia), sijoitusrahasto 2%
Mitchell Superannuation Fund (Australia), sijoitusrahasto 1%

Amanda Delroy ATF The Tickety Boo Trust (Australia), sijoitusrahasto 1%
Markku Kankaala*, yksityissijoittaja 1%
Steffen Hagemann, hallituksen jäsen 1%
Petri Suokas*, yksityissijoittaja 1%
Isidore 14 Pty Ltd (Australia), sijoitusyhtiö 1%

*omistus määräysvaltayhtiöidensä kautta

Kaksikymmentä suurinta osakkeenomistajaa omistavat 79% kaikista Latitude 66 Cobalt Ltd:n liikkeelle lasketuista osakkeista.

Latitude 66 Cobalt Ltd omistaa Latitude 66 Cobalt Oy:n 100%:sti.

ylös ylös2
Sivun
alkuun.