Latitude 66 Cobalt Oy mukaan Kaivosteollisuus ry:n toimintaan

2.2.2020

Latitude 66 Cobalt Oy liittyy mukaan kaivosalan toimialajärjestö Kaivosteollisuus ry:n toimintaan. Asiasta päätettiin tammikuussa Helsingissä Kaivosteollisuus ry:n hallituksen kokouksessa.

– Olen tyytyväinen saadessamme alan näkyvän toimijan mukaan toimintaamme. Ilmastonmuutokseen vastaaminen, akkumineraalipotentiaali ja kaivostoiminnan vastuullisuus ovat meille yhteisiä asioita, toteaa toiminnanjohtaja Pekka Suomela Kaivosteollisuus ry:stä.

Latitude 66 Cobalt Oy:n toimitusjohtaja Thomas Hoyer odottaa yhteistyöltä alan yritysten käytäntöjen jatkuvaa parantamista.

– Olemme osallistuneet Kaivosteollisuus ry:n malminetsintää tekevien yritysten yhteistyöhön. Kokemusten jakaminen ja toimintatapojen kehittäminen alan toimijoiden kesken on avointa ja päämäärähakuista, Hoyer kertoo. Jäsenyyden myötä Latitude 66 Cobalt Oy tulee mukaan Kaivosteollisuus ry:n vastuullisuustyöhön Kestävän kaivostoiminnan verkostossa.

Kestävän kehityksen edistämiseen liittyvä akkuteollisuus on suomalaisen elinkeinoelämän kannalta suuri mahdollisuus. Akkuteknologiaan liittyvän suomalaisen tai eurooppalaisen arvoketjun syntyminen ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Se vaatii päämäärähakuista työtä sekä rohkeita päätöksiä.

– Suomella on kallioperän mineraalien lisäksi poikkeuksellisen pitkäaikaista osaamista metallien jalostuksessa ja kemianteollisuudessa. Meillä on laadukas koulutusjärjestelmä, joka tuottaa osaajia ja tutkimusta. Ilmastonmuutoksen hidastaminen vaatii nopeita toimia. Liikenteen sähköistyminen sekä uusiutuvan energian varastoiminen akkuihin ovat riippuvaisia vastuullisesti tuotettujen akkuraaka-aineiden saatavuudesta, toteavat Suomela ja Hoyer.

 

Lisätietoja:

Pekka Suomela, puh. 040 533 2848
Thomas Hoyer, soittopyynnöt puh.  030 6363 757

ylös ylös2
Sivun
alkuun.