Latitude 66 Cobalt Ltd kymmenen suurinta omistajaa

21.1.2019

Kuusamossa ja Posiolla kobolttikaivoksia kehittävä sekä Kuusamon liuskevyöhykkeellä malminetsintää tekevä Latitude 66 Cobalt Oy on Australiaan rekisteröidyn Latitude 66 Cobalt Ltd – yhtiön 100%:sti omistama.

Kymmenen suurinta osakkeenomistajaa omistavat yhteensä 73% kaikista Latitude 66 Cobalt Ltd:n liikkeelle lasketuista osakkeista.

Latitude 66 Cobalt Ltd:n kymmenen suurinta omistajaa ovat:

 

Russell Delroy*,  hallituksen jäsen, 19 %

Josh Welch*,  hallituksen jäsen, 19 %

Thomas Hoyer*, toimitusjohtaja, 6 %

Paragon Funds (Australia), institutionaalinen sijoittaja, 5 %

K2 Finance Oy (Kyösti Kakkonen), sijoitusyhtiö, 5 %

APAC Resources Commodity Trading Ltd. (Hong Kong), institutionaalinen sijoittaja, 5 %

ATF Delroy Superannunation Fund (Australia), kaivosalaan erikoistunut sijoitusyhtiö, 4 %

Havannah Investments Pty Ltd (Australia), kaivosalaan erikoistunut sijoitusyhtiö, 4 %

Marford Group Pty Ltd (Australia), kaivosalaan erikoistunut sijoitusyhtiö, 3 %

Jeffrey Foster, hallituksen puheenjohtaja, 3 %

*omistus määräysvaltayhtiöidensä kautta

 

Paragon Funds Management, Chief Investment Officer John Deniz:

Olemme tehneet sijoituksen Lat66-yhtiöön, koska arvioimme yhtiön kaivoskehitysprojektit arvokkaiksi, sekä tulevan kullantuotannon, että etenkin koboltin osalta. Uskomme sähköautovallankumoukseen ja olemme tehneet useita sijoituksia yhtiöihin, jotka tuottavat sen vaativia raaka-aineita. Se, että koboltintuotantoa kehitetään Kongon ulkopuolella, on ratkaisevaa sähköautoilun kehittymiselle ja meille tärkeä sijoitusteema.

Lat66 on erityinen siksi, että yhtiö kehittää koboltintuotantoa Suomessa, joka on vastuullinen toimintaympäristö. Tämä mahdollistaa alkuperältään jäljitettävän (traceable) koboltin tuottamisen. Lisäksi yhtiöllä on erittäin korkeatasoinen operatiivinen johto, jolla on kansamme samankaltainen käsitys edellä mainitsemistani asioista.

Nämä kaikki asiat yhdessä saivat meidät tekemään sijoituksen Lat66 – yhtiöön.

 

Sijoittaja Kyösti Kakkonen:

Olen mukana Lat66:ssa kolmesta syystä.

Yhtiön perustajat ja operatiivinen johto muodostavat poikkeuksellisen osaajatiimin, jolla on näyttöjä erinomaisesti toimivien kaivosten ja niiden tuotannon varaan rakennettujen arvoketjujen luomisesta.

Me suomalaiset haluamme teknologia- ja metalliteollisuuden työpaikkojen luoman vaurauden. Sen on perustuttava ainakin osaksi omaan raaka-ainetuotantoon. On lopulta hyvin tekopyhää, jos haluamme pelastaa maailman ilmaston Suomessa kehitetyillä korkean teknologian tuotteilla, jotka kuitenkin perustuvat Kongon olosuhteissa louhittuun kobolttiin.

Suomi tarvitsee varhaisen vaiheen suomalaisia sijoituksia kaivostoimintaan; kannustan maamme institutionaalisia sijoittajia hankkimaan asiantuntemusta kaivosalaa koskien ja rohkeasti tekemään maahamme kasvua ja uusia työpaikkoja luovia kaivossijoituksia.

ylös ylös2
Sivun
alkuun.