Latitude 66 Cobalt laajensi malminetsinnän lupahakemusalueita Pudasjärvellä ja Puolangalla

28.9.2021

Teknologiamineraalien malminetsintää tekevä Latitude 66 Cobalt jättää uudet malminetsintälupahakemukset Pudasjärvelle ja Puolangalle. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille jätettävät hakemukset kattavat Pudasjärvellä 623 hehtaaria ja Puolangalla 1 386 hehtaaria.

Hakemukset täydentävät yhtiön tammikuussa 2021 tekemiä malminetsintälupahakemuksia kuluneen kesän kenttätutkimuksissa saadun tiedon pohjalta.

– Kainuun liuskevyöhyke on geologisesti kiinnostava koboltin mutta myös muiden teknologiamineraalien kannalta. Kesän aikana alueelta kerätyt maaperä- ja kivinäytteet antoivat viitteitä alueista, joilla geologista työtä kannattaa jatkaa, yhtiön viestinnästä vastaava Jussi Lähde kertoo.

 

Geologinen tutkimustyö Pudasjärvellä ja Puolangalla jatkuu kesällä 2022. Kenttätutkimukset laajenevat tuolloin Kainuussa myös Hyrynsalmen, Paltamon, Ristijärven ja Sotkamon alueille.

– Kuluneen kesän aikana työllistimme sekä suoraan että yhteistyökumppaneidemme kautta yli 60 henkilöä. Tulevan vuoden tutkimussuunnitelmat tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana, kun saamme kaikilta alueita kerätyt näytteet analysoitua, Lähde kertoo.

Posti jakaa kuluvan viikon torstaina uusien malminetsintälupa-alueiden kotitalouksiin ja yrityksiin julkaisun, josta löytyy kartat lupahakemusalueista sekä tarkempaa tietoa malminetsinnästä.

 

Lisätiedot:

Jussi Lähde, vastuullisuus ja viestintä, +358 40 594 4444, jussi@lat66.com

 

Tiedote 20.1.2021 malminetsintälupahakemuksista Puolangalle ja Pudasjärvelle:
Latitude 66 Cobalt Latitude 66 Cobalt jätti malminetsintälupahakemukset Puolangalle ja Pudasjärvelle – Latitude 66 Cobalt (lat66.com)

Tiedote 11.5.2021 varausalueista Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa
Latitude 66 Cobalt Latitude 66 Cobalt teki 2400 neliökilometrin varausilmoitukset Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen – Latitude 66 Cobalt (lat66.com)

 

Kairasydän-julkaisu Pudasjärvi (sisältää kartan)

Kairasydän-julkaisu Puolanka (sisältää kartan)

 

Yleiskartta Pudasjärven malminetsintälupahakemusalueista

Yleiskartta Puolangan malminetsintälupahakemusalueista

 

Jussi Lähde

ylös ylös2
Sivun
alkuun.