Latitude 66 Cobalt keskittää kairasydänten analysoinnin ja varastoinnin Posiolle

15.1.2020

Kainuun, Koillismaan ja Lapin akkumineraalivaroja tutkiva ja Kuusamoon sekä Posiolle kobolttikaivoksia kehittävä Latitude 66 Cobalt Oy on vuokrannut Posion kunnalta osan Soukkavaaran teollisuuskiinteistöstä.

Yhtiö on vuokrannut 1800 neliötä hallitilaa ja toimistotilaa sekä laajoja piha-alueita. Kyseisissä tiloissa tullaan käsittelemään, analysoimaan ja varastoimaan geologiseen tutkimukseen liittyviä kairasydämiä.
Viiden vuoden määräaikainen vuokrasopimus jatkuu kyseisen ajan jälkeen toistaiseksi voimassaolevana.

– Valtaosa yhtiön omistamista kairasydämistä on tällä hetkellä varastoituna Outokummussa. Geologisen tutkimustyön kannalta on erinomaista, että saamme aineiston tiloihin, joissa geologit voivat verrata uusia kairasydämiä eri alueilta aiemmin kairattuun materiaaliin, yhtiön vastuullisuuden ja viestinnän parissa työskentelevä Jussi Lähde kertoo.

Toiminta Soukkavaaran teollisuuskiinteistössä alkaa välittömästi. Muualla varastoituna olevat kairasydämet siirretään Posiolle kevään 2020 aikana. Siirto vaatii vähintään viidentoista täysperävaunullisen rekan kuorman.

Yhtiö suunnitteli aiemmin useiden tuhansien neliöiden kairasydänvarastojen rakennuttamista Pohjois-Kuusamoon Käylän kylän läheisyyteen. Kuusamon kaupungin maanvuokrapäätöksestä tehdyt valitukset ovat aiheuttaneet tilanteen, jossa tilat kairasydänten varastointia varten oli löydettävä toisaalta.

– Mainituilla valituksilla ei ole minkäänlaista vaikutusta malminetsintään tai kaivostoiminnan suunnitteluun alueella. Valitusten ainoa vaikutus näkyy siinä, että geologiaan ja malminetsintään liittyvät työpaikat syntyvät Kuusamon sijasta Posiolle ja kuusamolaisten rakennusyhtiöiden kanssa suunniteltu merkittävä rakennushanke jää tältä osin toteutumatta, Lähde toteaa.

Lähteen mukaan yhtiö on edelleen kiinnostunut vuokraamaan Kuusamon kaupungilta entisen Kurtin sahan viereisen tontin. Yhtiö omistaa kyseisellä tontilla sijaitsevan rakennuksen.
– Olemme omistaneet kyseisen rakennuksen puolitoista vuotta, eikä vieläkään ole tiedossa, milloin pääsemme hyödyntämään sitä. Olemme teettäneet vuonna 2018 tontille merkittäviä työturvallisuuteen liittyviä rakennustöitä, esimerkiksi laajan betonoidun pihan, Lähde kertoo.

 

Lisätiedot:

Jussi Lähde, vastuullisuus ja viestintä, Latitude 66 Cobalt Oy, puhelin 040 594 4444, sähköposti jussi@lat66.com

ylös ylös2
Sivun
alkuun.