Jussi Lähde siirtyy Latitude 66 Cobalt Oy:n palvelukseen

7.6.2018

Erilaisissa viestinnän ja journalismin tehtävissä toiminut Jussi Lähde siirtyy australialais-suomalaisen kaivos- ja mineraalialan yhtiö Latitude 66 Cobalt Oy:n palvelukseen. Lähteen vastuualueina ovat yrityksen vastuullisuus, yhteisösuhteet ja viestintä.

Latitude 66 Cobalt on keskittynyt akkumineraalien etsintään, mineraaliesiintymien kehittämiseen sekä kaivostoimintaan. Yhtiöllä on julkistetut kaivoshankkeet Kuusamossa ja Posiolla. Malminetsintää yhtiö harjoittaa Koillis-Suomessa.

– Rakennamme lähiyhteisöt paremmin huomioivaa ja ympäristöteknisesti edistyksellistä kaivostoimintaa. Todellinen ja jo varhaisesta vaiheesta alkava vuorovaikutus kaivosten suunnittelun ja toiminnan aikana mahdollistaa ympäristön sekä paikallisten asukkaiden ja elinkeinojen huomioimisen. Jussin ajattelu, kokemus ja näkemykset sopivat erinomaisesti toimintatapaamme, yhtiön toimitusjohtaja Thomas Hoyer toteaa.

Yhtiö keskittyy malminetsinnässään erityisesti kobolttiin, joka on sähköautoissa käytettävien akkujen tuotannossa kriittinen mineraali. Koboltin saatavuuden varmistaminen on autoteollisuuden keskeinen haaste. Noin 60% maailman koboltista tuotetaan Kongon demokraattisessa tasavallassa, suuri osa kyseisestä tuotannosta tulee hyvinkin alkeellisista olosuhteista. Ellei koboltin tarjonta vaihtoehtoisista tuotantomaista kasva, tilanne rajoittaa liikenteen sähköistymistä.

– Näemme Suomella suuret mahdollisuudet akkuteknologiaan liittyvän klusterin rakentamisessa. 12 % maailman koboltista jalostetaan Suomessa. Suomen autoteollisuudella ja meriteollisuudella on aivan poikkeukselliset mahdollisuudet olla mukana luomassa maahan mittavaa akkuosaamista ja -tuotantoa. Olemme Jussin mukaantulon myötä yhä vahvemmin mukana tuossa strategisessa yhteistyössä, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Russell Delroy toteaa.

Lähde näkee maailman muutoksen haastavan suomalaisten perinteiset näkemykset kaivostoiminnasta.
– Mineraalina koboltilla on ilmastonmuutoksen torjunnassa poikkeuksellinen rooli. Mitä enemmän kobolttia on tarjolla, sen nopeammin voimme siirtyä kaikessa liikenteessä polttomoottoririippuvuudesta kohti uusiutuvan energian hyödyntämistä. Onnistuminen tässä edellyttää kuitenkin uusia tapoja tarkastella ja sopia asioita alueilla joihin kaivostoiminnan rasitukset kohdistuvat, Lähde pohtii.

Lähde on toiminut aiemmin viestinnän ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen tehtävissä muun muassa Tasavallan presidentin kansliassa, televisiokanava Nelosella, rakennusyhtiö Peabissa sekä viimeksi asuinympäristöjen suunnittelua ja toteutusta tekevässä kasvuyhtiö Kuusikkoahossa. Lähde on toiminut journalistisissa tehtävissä muun muassa YLE:n Leikola ja Lähde -ohjelmassa sekä Hevosurheilu-lehden päätoimittajana.

Lähde siirtyy tehtävään kesän 2018 aikana.

Yhteystiedot:
Thomas Hoyer                      +358 30 6363 757
Jussi Lähde                           +358 40 594 4444

ylös ylös2
Sivun
alkuun.