Hallinto-oikeus jätti tutkimatta Latitude 66 Cobaltin malminetsintälupia koskevia valituksia 

10.7.2023

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on 27.6. julkaistulla päätöksellä ilmoittanut jättävänsä tutkimatta yhtätoista Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin lupapäätöstä koskevat valitukset. Kyseisten Latitude 66 Cobalt Oy:lle myönnettyjen malminetsintälupien alueet sijaitsevat Kuusamossa, Posiolla ja Sallassa. 

Valitusten allekirjoittajina olivat Kansalaisten kaivosvaltuuskunta ry, Pro Kuusamo ry, Pro Kutsa ry, Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry, Tolvan Paliskunta ja Kitkan Viisaat ry. 

Latitude 66 Cobalt tulee olemaan alueen maanomistajiin yhteydessä siinä vaiheessa, kun kyseiset malminetsintäluvat saavat lainvoiman. Lainvoimaisuus merkitsee myös malminetsintäkorvausten maksamista maanomistajille.  

Kyseessä olevien 11 lupa-alueen yhteenlaskettu pinta-ala on Kuusamon kaupungin alueella 35,6 neliökilometriä, Posion kunnan alueella 7,4 neliökilometriä ja Sallan kunnan alueella 35,3 neliökilometriä. Vuotuiset malminetsintäkorvaukset kyseisten alueiden maanomistajille ovat ensimmäisen neljän vuoden aikana 156 442 euroa. Alueilla on yhteensä 410 maanomistajaa. 

Malminetsintälupahakemusalueet: 

Kuusamo: Kuohusuo, Kuusamo pohjoinen, Kuusamo pohjoinen 2, Maaninkavaara 1, Maaninkavaara 2, Vilkaslampi 

Posio: Valkamalahti, Haarakumpu 2 

Salla: Kalliolampi, Niemelä, Salla eteläinen

 

Lue lisää: https://lat66.com/ajankohtaista/tukes-hyvaksyi-seitseman-latitude-66-cobaltin-malminetsintalupahakemusta-kuusamossa-kolme-posiolla-ja-nelja-sallassa/

 

Lisätiedot:

Minna Lymi 

Pohjois-Suomen aluejohtaja

Latitude 66 Cobalt Oy

050 590 5542, minna@lat66.com

ylös ylös2
Sivun
alkuun.