Campbell Baird on Latitude 66 Cobaltin kaivoskehitystyön johtaja

29.9.2021

Australialainen kaivosinsinööri Campbell Baird vastaa jatkossa Latitude 66 Cobaltin kaivostoiminnan kehitystyöstä. Baird on aloittanut yhtiössä työskentelyn kuluvan vuoden kesäkuussa ja matkustusrajoitusten purku mahdollistaa nyt työskentelyn myös Suomessa. Suomi on Bairdille työympäristönä tuttu, sillä hän toimi vuodet 2005–2008 Kylylahden kaivosprojektin kehitystyön vetäjänä.

– Campbell on erinomainen lisä kasvavan yhtiön osaamiskaartiin. Hänen tehtävänään on koota osaajatiimi sekä suunnitella ja toteuttaa tulevat kaivokset sekä prosessointilaitos. Kaivosten käynnistyessä hän ottaa vastuun niiden operoinnista, Latitude 66 Cobaltin toimitusjohtaja Thomas Hoyer toteaa.

Hoyerin mukaan Latitude 66 Cobalt haluaa pitää toiminnan kannalta kriittisen osaamisen yhtiön sisällä.

– Yksi tapa rakentaa kaivoksia on ulkoistaa suunnittelu. Se ei ole meidän tapamme, rakennamme strategisen osaamisen yhtiön sisälle. Campbellin tiimin ensimmäinen tehtävä on etsiä parhaat yhteistyökumppanit Suomesta ja maailmalta kaivoshankkeiden ja mineraalien prosessoinnin vesiturvallisuuden takaamiseen ja kehittämiseen, Hoyer kertoo.

 

Campbell Bairdille Suomi on tuttu ja mieluisa työympäristö.

– Suomalaiset rakentavat ajattelunsa koulutukseen ja tieteeseen. Tätä olen muualla työskennellessäni hetkittäin kaivannut. Luotettava moderni kaivostoiminta ja monet siihen liittyvät innovaatiot ovat itse asiassa suomalaisten insinöörien kehittämiä, Baird muistuttaa.

Baird huomauttaa, että kaivostoiminnan prosessien suunnittelussa ja laitevalmistuksessa Suomi on suurvalta.

– Kaivostoiminnan sähköistyminen on tervetullut ja kiinnostava kehityskulku, joka vahvistaa Suomen kilpailuetuja. Mineraalien alkuperän jäljitettävyys on tärkeä tekijä koko Euroopan teollisuuden ja työpaikkojen näkökulmasta, Baird toteaa.

 

Bairdin mukaan sekä malminetsintä että kaivostoiminta kehittyvät jatkuvasti entistä tehokkaampaan ja samalla paremmin ympäristöä huomioivaan suuntaan.

– Kaivostoiminnan suunnittelussa on tärkeää alusta asti pitää mielessä myös alueen kaivostoiminnan jälkeinen tulevaisuus. Onko alueita mahdollista käyttää esimerkiksi uusiutuvan energian tuotantoon tai energian välivarastointiin? Näin alueelle rakennettavasta infrasta saataisiin yhä pitkäaikaisempaa hyötyä sekä uudenlaisia työpaikkoja, Baird pohtii.

 

Lisätiedot: Jussi Lähde, vastuullisuus ja viestintä, +358 40 594 4444, jussi@lat66.com

 

Latitude 66 Cobaltin kaivoskehitystyön johtaja Campbell Baird

ylös ylös2
Sivun
alkuun.